Arktikum

|
Tot lo bo s'acaba, i avui ha sigut l'últim dia a Laponia, així que hem fet bondat. A part de tot l'outdoor de per aquí, també voliem conéixer una mica més la cultura, així que pel matí hem anat a l'Arktikum, el museu d'història de l'Àrtic i de la cultura Suomi, que són els aborígens lapons. El museu també té una part dedicada a com el canvi climàtic està afectant a tot el Cercle Polar Àrtic, i la veritat és que a una se li encongeix el cor quan veu tantes imatges i números. Després hem pensat amb la gent de casa i hem anat a buscar-los un detallet, que sempre fa il·lusió tornar amb les mans plenes.

Per la tarde, i després d'una bona migdiada, hem anat a donar un tomb a peu per damunt del Kemijoki, el riu glaçat que creua Rovaniemi. De fet, per damunt del riu hi ha marcades rutes per motos de neu, esquí de fons, trail, etc.

Lo millor de tot és que avui ha fet una ventada que ens ha deixat tiessos, però ha escombrat el cel i està raaaaaas! això vol dir que d'aquí un ratet ens ficarem unes quantes capes de roba i pujarem al cim d'Ounasvaara a veure si tenim sort amb l'Aurora. Vetllarem, i demà ens hem d'aixecar molt aviat perquè ens surt el vol a les 6h del matí, però solament pensar en tornar-la a veure, m'entra un neguit que em fa passar tots els mals. Quina emoció!!!!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada