67ºN 26ºE

|
A falta d’un dia, la maleta està casi feta: toooota la roba tèrmica i tècnica que tinc, i de material, únicament les raquetes. Destinació: Rovaniemi, capital de la regió finesa de Laponia.  Situada a l’Europa del Nord, constitueix el límit del Cercle Polar Àrtic.
Allí el dia ja ha crescut, i té 10h de llum (el mínim són 6h al desembre i el màxim 24h al juliol), però els 67º de latitud fan que la temperatura mitja del mes de febrer sigui de -12ºC (amb mínimes de fins a -37ºC). Aquest mes és l’últim dels considerats òptims per veure l’Aurora Boreal, un fenòmen atmosfèric causat per la velocitat dels ions despresos pel sol en els límits del camp magnètic terrestre. Un espectacle que fa temps que em captiva, i que ja fa dies que em té el cor en un puny pensant si en la nostra estada es donaran les condicions idònies per veure-la. Sortirem cada nit a veure el cel! Em fa moltíssima  il·lusió.
No menys il·lusió em fa la idea de navegar pel Bàltic en un trencagels, un vaixell que s’obre pas pel golf de Botnia en un mar d’icebergs, on existeix també la possibilitat d’enfundar-se en neoprens especials que permeten prendre un banyet fresquet en aquestes aigües glaçades.
Intentarem arribar a la regió de Kainuu,  fronterera amb Russia, per practicar esquí de fons en paratges espectaculars, així com al Parc Nacional de Patvinsuo i l’Àrea de Ruunaa creuant amplies zones de taigà i rius de gel. Per la zona occidental, esperem tenir la possibilitat d’allargar-nos fins als fiords suecs, que tan ens criden l’atenció.
Com veieu, 8 dies se’ns faran curts, i més tenint en compte la virtut de ficar-nos en grans fregaos (veáse el tomet en btt per les Hèbrides escoceses). Segur, que ens passarà alguna cosa extranya, sinó, no seríem nosaltres. Qui sap si ens atacarà un reno o si una morsa gegant ens enfonsarà el vaixell...Sol de pensar-ho ja tremolo! És com quan entres a La Casa del Terror, que no saps per on et sortirà el muerto!
Intentaré utilitzar el blog com a Quadern de Bitácora, això, si abans no m’han caigut les mans a peces per culpa del fred. Que comenci l’aventuraaaaaaaaaaaa!



1 comentarios:

HEURA ha dit...

Uau!
Quina enveja!
Disfruteu del viatge i preneu nota que ens l'haureu d'explicar amb pèls i senyals.
Vagi moooooooooooolt bé!

Publica un comentari a l'entrada